Home CCA events Stimularea adaptării la schimbările climatice: Informații și instrumente la nivel național și european pentru România
Website experience degraded
The European Climate and Health Observatory is undergoing reconstruction until June 2024 to improve its performance. We apologise for any possible disturbance to the content and functionality of the platform.
Event | Agenda and supporting documents | Practical information | Registration

Climate-ADAPT Event

Stimularea adaptării la schimbările climatice: Informații și instrumente la nivel național și european pentru România

Promovarea Climate-ADAPT în România

Platforma europeană pentru adaptarea la schimbările climatice (Climate-ADAPT) a fost lansată printr-un parteneriat între Direcția Generală Politici Climatice a Comisiei Europene (DG CLIMA) și Agenția Europeană de Mediu (AEM). Obiectivele sale principale sunt de a distribui informații, date și experiențe în implementare în domeniul adaptării la schimbările climatice, în scopul de a sprijini preluarea acestor informații de către factorii decizionali și de a contribui la un nivel mai mare de coordonare între diferite politici sectoriale și diferite niveluri de guvernare. Platforma a devenit un instrument cheie și o sursă relevantă de informații în Europa, urmând să fie extinsă, în cadrul noii Strategii de Adaptare a UE, cu noi componente care să sprijine un proces decizional mai bine informat pentru o Europă mai rezilientă la schimbările climatice.

Webinarul organizat în colaborare cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor din România, oferă o prezentare generală a informațiilor, ghidurilor și instrumentelor de adaptare disponibile la nivel național și la nivelul UE, cum ar fi date cu privire la schimbările climatice, un instrument de sprijin pentru adaptarea urbană, sau diferite studii de caz. Webinarul oferă, de asemenea, o reflecție asupra modului în care sunt utilizate informațiile disponibile și asupra modului în care lipsa unor înformații suficiente poate fi compensată la nivelul UE sau la nivel național.

Publicul țintă al webinarului îl constituie actualii și potențialii noi utilizatori și furnizori de conținut ai Climate-ADAPT din România, cum ar fi factori de decizie guvernamentali, dar și organizații care îi asistă în elaborarea, punerea în aplicare și evaluarea strategiilor, planurilor și acțiunilor de adaptare la schimbările climatice la toate nivelurile în România. Mai mult decât atât, toți ceilalți actori implicați în adaptarea la schimbările climatice în România sunt invitați să participe la webinar (inclusiv firme, organizații neguvernamentale, practicieni și alți cetățeni interesați).

Limbile oficiale ale evenimentului sunt limba engleză și limba română. Va fi disponibil și un serviciu de traducere simultană pentru părțile în limba engleză.

Mai multe detalii despre Climate-ADAPT în limba română.

 

Puteți citi aici povestea personajului fictiv Alexandru, un consultant român care ajută organizațiile guvernamentale în designul unor soluții de adaptare la schimbările climatice pentru sectorul agricol. El caută soluții pentru a contracara efectele inundațiilor, o reală provocare pentru sectoarele agricol și forestier în bazinul Dunării, în partea de sud a României.

Agenda and supporting documents

 

Cuvânt de deschidere

Sesiunea I

 

Abordarea adaptării la schimbările climatice în România

 

Provocări climatice în România

Prezentarea Platformei ADAPT din România

 

Întrebări și răspunsuri

Sesiunea II

Informații complementare disponibile la nivelul UE cu privire la Climate-ADAPT

Rolul Climate-ADAPT în sprijinirea adaptării la schimbările climatice în România

 Prezentarea Instrumentului de sprijin pentru adaptare urbană – un sumar cu privire la planificare și ciclul de implementare

Întrebări și răspunsuri

Sesiunea III

Reflecții asupra concluziilor trase din furnizarea de informații și perspective

Masă rotundă: reflecții privind informațiile disponibile pentru adaptare la nivel național/local și la nivelul UE

 

Practical information

Participation

Webinarul este organizat online, iar pentru a participa este necesară o înregistrare prealabilă. Evenimentul se va desfășura sub forma unui "Zoom Webinar". După înregistrare, veți primi o confirmare a înregistrării. Linkul Zoom va fi furnizat participanților înregistrați înainte de eveniment. În calitate de participant, veți primi permisiunea de a asculta și de a scrie. Webinarul se va desfășura ca o întâlnire interactivă, cu timp alocat pentru feedback. Permisiunea de a scrie vă va fi necesară pentru a trimite întrebările dumneavoastră prin intermediul funcției de chat. Participanții nu vor putea să își activeze microfonul și camera video.

 

Contact

If you have any further questions you can contact climate-adapt@ecologic.eu

Language of the conference

Romanian

Language: en

Online registration