Start Wydarzenia CCA Promowanie przystosowania się do zmiany klimatu: Wiedza i narzędzia dla Słowenii na szczeblu krajowym i unijnym

Exclusion of liability

This translation is generated by eTranslation, a machine translation tool provided by the European Commission.

Wydarzenie | Agenda i dokumenty uzupełniające | Praktyczne informacje | Rejestracja

Wydarzenie Climate-ADAPT

Promowanie przystosowania się do zmiany klimatu: Wiedza i narzędzia dla Słowenii na szczeblu krajowym i unijnym

Evropska platforma za prilagajanje podnebnim sprembam (Climate-ADAPT) je partnerstvo med Generalnim direktoratom Evropske komisije za podnebne ukrepe (DG CLIMA) in Evropsko agencijo za okolje (EEA). Glavni cilji platforme so izmenjava znanja in praktičnih izkušenj na področju prilagajanja podnebnim sprembam, pomoč nosilcem odločanja pri učinkovitem prevzemanju tega znanja in prispevek k boljšem usklajevanju med sektorskimi politikami in institucionalnimi ravnmi. S tem platforma je ključno referenčno orodje in vir znanja v Evropi, ki bo v okviru nove strategije EU za prilagajanje dodatno razširjen z novimi komponentami znanja, da se izboljša odločanje za prilagajanje na podnebne sprembe.

Spletni seminar, ki ga soorganizira Ministrstvo za okolje in prostor, ponuja pregled znanja o prilagajanju in orodjih na nacionalnih in EU ravni, na primer podnebni podatki, študije primerov, ali podporno orodje za prilagajanje mest. Spletni seminarium ponuja tudi priložnost za razmislek o tem, kako se uporabljajo trenutno razpoložljive informacije in kje so vrzeli v znanju na nacionalni ravni.

Ciljno občinstvo spletnega seminarja so trenutni in morebitni novi uporabniki in ponudniki informacij za Climate-ADAPT v Sloveniji, tj. vladni odločevalci ter organizacije, ki jih podpirajo pri razvoju, izvajanju in vrednotenju strategij, načrtov in ukrepov prilagajanja podnebnim sprembam. Poleg tega so na Seminarju dobrodošli tudi vsi drugi uporabniki (vključno s podjetji, nevladnimi organizacijami in drugimi zainteresiranimi državljani).

 

Tukaj lahko preberite kratek opis platforme Climate-ADAPT v svojem jeziku.

Klimat-ADAPT zagotavlja informacije, ki so pomembne za prilagajanje podnebnim sprembam v Evropi. Živi s prispevki ponudnikov informacij, ki se odločijo svoje znanje deliti z drugimi v Evropi in zunaj nje.

 

Preberite zgodbo o izmišljenem liku Ane, nacionalni vladni strokovnjakinji, ki pripravlja nasvete za oblikovanje prilagoditvene politike v Sloveniji. Ana išče informacije, ki bi slovenskim občinam Pomocle pri pripravi lokalnih strategij, politik in načrtov prilagajanja podnebnim spremembam, s poudarkom na vročinskih valovih, sušah in poplavah. Njena zgodba prikazuje, kako na preprost način, z jasnimi koraki, uporablja program Climate-ADAPT, da bi našla informacije, ki jih išče.

 

Agenda i dokumenty uzupełniające

Download the detailed agenda here

Dobrodošli

Tema I  

Prilagajanje podnebnim spremembam v Sloveniji

Podnebni izzivi v Sloveniji

Uvod v nacionalno platformo za prilagajanje podnebnim spremembam – opinie, recenzje użytkowników, ekspertów, porównanie cen. – alaTest.pl

Vprašanja w odgovori

Tema II

Znanje, ki je na voljo na ravni EU na platformi Klimat-ADAPT

Vloga projekta Klimat-ADAPT kot podpora prilagajanju na podnebne spremembe v Sloveniji

 Predstavitev orodja za podporo prilagajanju na podnebne spremembe v mestih

Vprašanja w odgovori

Tema III

Razmišljanja o pridobljenih izkušnjah glede zagotavljanja znanja o prilagajanju

Okrogla miza: razmišljanja o znanju, ki je na voljo za prilagajanje na nacionalni in EU ravni 

Napovedi w naslednji koraki (EEA)

 

Praktyczne informacje

Udział

Spletni seminarium bo organiziran kot zaprto spletno srečanje s predhodno prijavo. Dogodek na platformie Zoom. Za udeležbo na spletnem Seminarju je potrebna predhodna prijava. Po prijavi boste prejeli potrditev prijave. Povezava do programua Zoom bo prijavljenim udeležencem posredovana pred dogodkom. Kot udeleženec boste prejeli dovoljenje za Poslušanje in pisanje. Spletni seminarium bo potekal kot interaktivno srečanje in omogočil tudi čas za povratne informacije. Udeleženci ne bodo dla vklopiti svojega mikrofona in kamere, bodo pa lahko zastavili pisna vprašanja.

Kontakt

If you have any further questions you can contact climate-adapt@ecologic.eu

Język konferencji

Slovenian

Language: pl

Rejestracja online